Fototriss: Idag…

Temat i dagens fototriss är hur det ser ut hos var och en av oss idag! Och ja…såhär ser det ut!

Copyright Anneli Larsson www.alafoto.se

Flera bidrag

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Mickey J Barczyk - Shit, det var riktigt snyggt. Förutom att du taggar dina bilder. Vad är du, någon sorts bildpedofil?oktober 11, 2009 – 1:33 f m

Marie Carpe Diem - Höstskrud :-)oktober 11, 2009 – 6:16 f m

Krister - Hösten ÄR en härlig tid. Härliga bilder som visar naturens skönhet!!oktober 11, 2009 – 6:40 f m

Irrhönan - Vackert höstigt där du är idag. Vilka sköna färger.oktober 11, 2009 – 7:49 f m

karina - Det ser ut som du alltid har underbart väder hemma hos dig och där du befinner dig med kameran… här är det så grått att kameran ligger inomhus och skriker att den vill ut…
du har alltid så underbara bilder!!

Kram Koktober 11, 2009 – 7:57 f m

mona - helt underbara bilder….tycker jag om

/Monaoktober 11, 2009 – 8:16 f m

Kadermo - Härligt mustiga färger i dina bilder, gillar knepet att lägga kameran bakom gräset och fokusera längre bak. Och dessutom vinkla motivet.oktober 11, 2009 – 8:20 f m

Eva-Lena - Härliga höstbilder, där sista blir en favorit, läcker!

Ha en fin söndag/E-Loktober 11, 2009 – 9:08 f m

Camillasfoto.se - Otroligt vacker höst hos dig. Kompositionen på sista bilden gillar jag massor.oktober 11, 2009 – 9:11 f m

Helena/Bildbloggerian - Sköna vinklar i de två första bilderna, och den nedre bilden är jättehärlig med så vackra höstfärger! Jag blir sugen på att följa vägen och se vad som döljer sig längre fram.oktober 11, 2009 – 9:25 f m

Helena Kulle - Härliga höstbilder, har semester en vecka nu, så jag får försöka leta mej ut i skog och mark för att fånga lite höst.
Ha det fint.
/Helenaoktober 11, 2009 – 9:42 f m

Pia - Bli alldeles matt närjag ser dina underbara bilder! Alla är så vackra men om jag måste välja får det bli den sista…eller första…eller tvåan…?!oktober 11, 2009 – 10:16 f m

Jenny - Du bor riktigt vackert. Härliga foton! Första bilden blir favoriten i din triss.oktober 11, 2009 – 10:31 f m

Doglady - Läckra bilder alla tre. Min favorit är nr tre.oktober 11, 2009 – 10:46 f m

Affluenza - Vad kul att inlägget skapar diskussion, det är alltid kul att skriva inlägg som får folk att reagera. Och nej, jag tycker inte att du är en idiot. Däremot anser jag att om folk överlag hade börjat tänka lite mer på andra än sig själva så hade livet inte varit så jobbigt för oss allergiker – vilken allergi det än gäller. Man behöver ju inte nödvändigtvis sätta på sig ett kilo parfym eller gosa med katten PRECIS innan man drar till mataffären eller går och provar kläder. Men folk TÄNKER inte, och när man poängterar att det finns ett annat sätt att göra det – ha rena kläder och inte titta på parfymflaskan – ja då är man egoistisk och inte tänker på DERAS behov.

Själv reagerade jag knappt på katt alls förrän jag började jobba tillsammans med en kvinna som hade katt. Det sista hon gjorde varje dag innan hon drog till jobbet var att gosa med katten och hennes kläder var fullkomligt full med allergener då hon inte ”orkade” byta om på jobbet istället för i hemmet. 1,5 år senare hade jag utvecklat en grov kattallergi. Tack för den liksom.

Jag är nog mer rationell än emotionell i mitt tänkande vad gäller ägandet av djur vilket jag misstänker grundar sig i min egen pälsdjursallergi. Faktum är att jag VET hur det är att behöva göra sig av med sitt djur för sitt barn. Min son hade tendenser till pälsdjursallergi som liten och jag valde att låta mina papegojor – som jag bott med [varav många år i samma rum] sedan de inköptes 1986 – flytta hem till mina föräldrar för att inte på något sätt försvåra situationen. Jag hade alltså levt med dem i över 18 år och reagerade inte själv på dem. Det var givetvis oerhört jobbigt men ett SJÄLVKLART val – min son och hans hälsa går givetvis före min kärlek till papegojorna. Det är MITT val att föda barn och då måste jag även acceptera detta. Min devis är köp läget och agera utifrån det. Mitt eget kött och blod måste givetvis gå före min kärlek till djuren. Den som prioriterat sitt husdjur framför sitt eget barn borde inte ens skaffa barn anser jag.

Att folk skippar iväg sina djur så fort ungen är lite snuvig tycker jag är en överdriven reaktion och fullkomligt löjligväckande. Självklart ska man ha allergitester i botten om det inte redan existerar en pälsdjursallergi i släkten och man vet hur den yttrar sig (som i mitt fall tänkte jag). Jag håller absolut inte med ditt tänkande att föräldrarna bör ”vänta och försöka in i det längsta innan de gör sig av med djuren”. Jag finner det snarare skrämmande hur många föräldrar som upptäcker att barnen faktiskt ÄR allergiker och som likväl väljer att BEHÅLLA djuret. I mina ögon prioriterar man inte sina barn utan sin egen egoism. ”Jo självklart älskar jag mitt barn, men jag ser genom mina beslut att ha kvar husdjuret att han/hon är ständigt sjuk”. Rimmar oerhört illa i mina öron.

Wilhelm är äggallergiker från födseln (ej luftburen) och vi har valt att inte köpa hem ägg ALLS då det i stort sett är omöjligt att få bort äggrester från porslin etc. Vi testade förra sommaren att köpa hem ägg för att se om allergin vuxit bort och efter ett par dagar började han få utslag i ansiktet. För oss som föräldrar var det SJÄLVKLART att återgå till att ej ha ägg hemma, hur gott vi än må tycka att det är. Mitt barn kommer först. Punkt.

Jag förstår att din parfymallergi måste vara oerhört jobbig, jag tycker själv att det är jobbigt med starka dofter. Själv slutade jag som sagt med parfym när Wille föddes för 5 år sedan och jag skulle aldrig kunna gå tillbaka till ett användande av dem, inte minst för att jag i dagsläget tycker det luktar för mycket och dels för att jag är mer medveten om vad de innehåller. Vem vill gå runt med massa underliga kemiska substanser på halsen om dagarna?! Not me. 😀

Jag har också förståelse för din tanke vad gäller att träffa någon som är allergiker och det är givetvis ett mycket svårt val du i så fall har framför dig. Ett val som för mig inte är alldeles självklart, jag vet ju själv hur det är att ha djur. Mina papegojor var del av min familj, de var mina barn, min trygghet. Men till syvende og sist är det skillnad huruvida man träffar en man som är allergiker och om ens eget barn blir det.

Som vi alla konstaterat är problemet att folk enbart tänker på sig själva. Jag har föräldrar i min närhet vars barn är laktos- samt glutenintoleranta och de har ingen som helst förståelse för andra vars barn är allergiska mot NÅGOT ANNAT. Intressant hur man kan be om att människor ska ha respekt för ens barn när man inte tänker på andras.

Tack för en mycket bra kommentar 😀oktober 11, 2009 – 11:25 f m

Affluenza - Snygga bilder, vad härligt höstligt ni har det!oktober 11, 2009 – 11:26 f m

Birgitta - Fint komponerad triss!!! Min favorit blir ….. granskogen :)oktober 11, 2009 – 11:41 f m

Anna dansar in.. - Men så fint…vilka färger vilket djup…det känns som om jag går på vägen..mmmmmmm en riktigt härlig triss..oktober 11, 2009 – 12:14 e m

Bokmalen - Otorligt vackra höstbilder!! 😉
Kramen, Mariaoktober 11, 2009 – 2:35 e m

Hobbyfotograf Erica Pettersson - Otroligt fina bilder!
Jag vet att mina kommentarer är väldigt enformiga 😉 men jag imponeras verkligen varenda gång jag klickar mig in på din blogg! Jag älskar dina bilder!oktober 11, 2009 – 3:02 e m

Johanna - Fotoblogg - Härliga bilder! Färgerna & ljuset är underbart. Gillar verkligen bilden på granen. :)oktober 11, 2009 – 3:47 e m

ViDu - Jättefina bilder! Jag tycker mest om den sista bilden.oktober 11, 2009 – 4:07 e m

Anita - Mmm … hösten när den är som vackrast. Den vägen måste vara ljuvlig att gå, vilken årstid det än är.

En härlig fototriss!

Kram
Anitaoktober 11, 2009 – 6:29 e m

Anna Carin Ahlander - Superflott triss..
Ha en bra ny vecka!/ Annaoktober 11, 2009 – 6:53 e m

veronica-ifokus - Ujuj, så vackra höstbilder!!! Like like like!!!!!!!
😉oktober 11, 2009 – 7:19 e m

Frida - Vilka vackra bilder! och verkligen fina tillsammans!oktober 11, 2009 – 7:47 e m

Pialotta - Härliga, stora bilder som du svept till lite.. nice:-) Så du bor vid en landsväg du.. verkligen rofyllt:-)oktober 11, 2009 – 9:01 e m

Nilla - Vilken fin grusväg! Härliga bilder.oktober 11, 2009 – 9:05 e m

Jah Hollis - Snygga höstbilder, speciellt den stora panoramabilden med sina fina färger.oktober 12, 2009 – 9:23 f m

Rebecca - Underbara och magiska bilder!oktober 12, 2009 – 12:23 e m

Cumulunimbus - Skitsnyggt tjejen!! Övrig kommentar känns överflödig… :)oktober 12, 2009 – 10:33 e m

Camilla - …vackra och njutningsfulla bilder!oktober 12, 2009 – 11:53 e m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*