Fyrverkerier!


I centrala delarna av Linköping var det förbjudet att avverka fyrverkerier och inte heller staden hade något eget fyrverkeri (de hade något annat men vet inte vad). Detta gjorde att väldigt många tog sig till min del av staden och valde att skjuta därifrån!

Runt midnatt blev det verkligen helt hysteriskt galet och just då lät det som andra och första världskriget brutit ut samtidigt som kalla kriget höll på! Helt otroligt!! Jag gillar egentligen inte alls fyrverkerier och skulle aldrig få för mig att köpa några…inte heller bara gå och titta på dem! Jag tycker synd om alla djur som lider av detta påhitt. Och för vad…miljontals kronor brann av under nyårsnatten för några få sekunders vackerhet! Jaja…detta är min personliga åsikt om detta!
MEN…jag älskar ju att fotografera så eftersom andra ändå skjuter kan jag ju passa på att fotografera dessa sekunder innan de försvinner för evigt!  :O)

Det är inte helt lätt! Om inte förutsättningarna är givna….för då är det ganska lätt! Vet man exakt var de kommer och att det kommer många på rad så är det inte så överdrivet svårt! Men när man inte har en aning om var de ska dyka upp och de bara kommer en i taget så är det inte så lätt! Men…jag kämpade och här kommer min nyårsdagskavalkad av fyrverkerierna i år! Det är bara att hämta pop corn och njuta! ;O))

Copyright Anneli Larsson www.alafoto.seCopyright Anneli Larsson www.alafoto.seCopyright Anneli Larsson www.alafoto.seCopyright Anneli Larsson www.alafoto.seCopyright Anneli Larsson www.alafoto.se

TÄNK PÅ: att allt avfall från dessa raketer är giftiga…så låt inte hundar gå och tugga på dem för det kan sluta riktigt illa!

,

3 svar till “Fyrverkerier!”

  1. det är fuskigt att du kan ta så fina bilder människa!! riktigt riktigt fina, som alltid!! GOTT NYTT ÅR till dig och kissarna!

  2. Shit vilka fyrverkeribilder!! Superbraiga jue! Det verkar som du hade en del os dig iaf – här i min del av världen var det över på ett par minuter och utspritt över hela himlen. 🙁 Med ett par sek slutartid så får man som sagt inte många chanser…

  3. Dina bilder blev ju riktigt bra trots förutsättningarna! =) Håller med dig om att det blir bäst när dom skjuter upp tårtorna och det bara är att trycka av gång på gång annars har det en tendens att vara så att när man har ställt sig åt det hållet det skjöts på precis eller håller på att skjutas upp på och ställt in någorlunda skärpa så slutar det och börjar skjutas på det hållet man precis vände sig ifrån, så var det i alla fall för mig igår. =P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *