Att hitta sin stil!

Mina tankar har varit de senaste dagarna/veckorna om stil inom fotografering…och hur man hittar sin egen. Och om det är viktigt? Jag har massor tankar om detta men just nu får jag inte ut dem i skrift så jag skulle gärna vilja ha era åsikter om detta.

Har jag en stil?
Om jag har en stil, hur beskriver ni den?
Har ni själva en stil?
Hur beskriver ni er egen stil?
Är det viktigt att ha en stil?
Vem avgör vem som har stil och vilken?

Den sista frågan måste jag förklara lite! Jag hörde en fantastisk fotograf beskriva sin egen stil och kännetecken! Allt hon beskrev var exakt motsatsen till vad jag kände om hennes bilder. Vem har rätt?

Alla åsikter om ämnet är välkomna! :O)

Copyright Anneli Larsson www.alafoto.se

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

mikaela - Jätteintressant! Jag funderar också på det här allt som oftast, borde jag bara släppa det kanske, men jag tycker ändå att det är kul när jag känner igen folks bilder. Jag kan ju direkt känna igen dina bilder tex och jag tycker ju att det är något positivt. Jag blir glad av det. Andra kanske känner annorlunda när de ser mina bilder, typ hon fotar bara samma och samma, jag vet inte. Lite svammel från mig. Jag återkommer när jag kommer på nåt mer att säga.februari 12, 2010 – 8:39 e m

Anneli - Tack för dina tankar Mikaela! Ja, jag tycker detta är jätteintressant jag också! Jag ser det som positivt att du känner igen mina bilder men frågar mig så klart i nästa andetag vad är det som gör mina bilder igenkännbara? Vore gulligt om du kan utveckla det! Ska man släppa det? Jag vet inte…eller om det är viktigt att ha en stil! Det är väl bra att man har ett kännetecken så andra kan känna igen mitt arbete men samtidigt tycker jag det är bra att veta vad det är som andra ser som mitt kännetecken! DU är varmt välkommen tillbaka när du har flera tankar i ämnet! :O))februari 12, 2010 – 8:55 e m

Satu - Tycker absolut du har en stil.. du redigerar på ett väldigt drömskt sätt som jag tycker r din stil :) Drömskt får väll vara hur jag beskriver det då 😉
Jag har en stil fast jag vet inte själv vad men folk ser när jag har tagit ett porträtt att det är jag som tagit det så det måste väll säga nått.. skulle väll säga att min stil är retuscherat gärna med någon liten tvist..
Tror absolut en stil är viktigt att ha.. men det är något som växer fram det med hos dom flesta av oss :)
Vem som avgör.. det gör vi varje tills mans tycker jag.. foto är ju en smaksak och något man personligen vrderar olika :)
Ha en fin kväll!
Kramfebruari 12, 2010 – 9:44 e m

Sofia - Jag tycker defenitivt att du har en stil. Det som jag tycker är en röd tråd igenom dina bilder är den softade effekten du gör på dina bilder och det är det som jag skulle säga skiljer dig ifrån mängden. =) Det är ju inte bara den softade effekten som gör det utan det är ju helheten men det är svårt att sätta ord på det. =)
Har också funderat mycket på det här med att ha en stil. Tror inte jag har en egen stil faktiskt, kan inte se en själv i alla fall men det är kanske något som kommer med tiden. =)februari 12, 2010 – 10:47 e m

LucyMoran - Sv: Hihihihi…. kul att nån håller med mig! Kram!februari 13, 2010 – 12:57 f m

george@minimalistics - Hey Anneli, it must be all those long dark days you have up in the frozen north! cos that’s quite a question that you are asking. Which can maybe be answered with another question…

How would you feel if you were a film actor and you always played the same kind of role?

I suspect that you wouldn’t like that because an actor’s worse fear is to be typecast. I think the same applies to photography. If you had the same style for everything, images would quite simply become predictable.

I like your photography because the only thing that is predictable is that the quality is always good, your images are carefully and well composed. And they are unpredictable…

Like today’s lovely picture which is painterly and different.februari 13, 2010 – 2:06 f m

Helena Kulle - Du har en alldeles egen stil, soft och ”mysig” får jag nog kalla den :)
Tycker absolut om din stil…!!!
Jag tycker också det är viktigt att ha en egen stil, får att sticka ut ur mängden, inte vara en av alla andra.
Ha en mysig helg.
/Helenafebruari 13, 2010 – 10:36 f m

Anneli - Satu: Tack för dina åsikter Satu och att du tycker att jag har en stil! Ja du har definitivt en stil och jag känner igen en av dina bilder direkt! Den retuscherad med klarhet och färger! Och en lyster måste jag säga!

Sofia: tack för att du försöker sätta ord på min stil! Jag blir glad att du ser mig som att ha stil! Stil tror jag absolut kommer efter ett tag när man gjort mycket och har prövat sig fram! Intressant att du tänkt tankarna!

George: WOW! Really interesting comparison! That is actually why I’m thinking of this right now! I feel like I have become a bit predictable and it bothers me! To be predictable the good quality kind of way is of course something I am proud of but when I start processing a picture and the results always ends up the same way I start to wonder if people are gonna get tired of me! I would be…if I contiued! Your thoughts and opinions means a great deal to me so a thank you with all my heart!

Helena: Tack för dina ord och tankar här! Glad blir jag att även du tycker att jag har en stil! Mysig, drömskt och soft är jag tydligen! :O)) Hur känner du själv inför dig och din fotografering? Tycker du att du har hittat din stil? Och vad är den enligt dig?

Tack allihop för era åsikter och tankar! Det är så roligt att läsa och se engagemanget! :O))februari 13, 2010 – 2:44 e m

Eva-Lena - Intressant ämne som även har fångat min tanke. Du har absolut en egen stil! Som många har skrivit så har dina bilder ofta ett soft och i mina ögon, en lite romantiskt look. Man känner igen dig, genom dina alster :)Du fotar gärna porträtt och jag tror att du föredrar färg framför sv/vitt :) Du är en duktig fotograf och dina bilder är en njutning!

Personligen tror jag inte att jag har någon speciell stil eller inriktning. Men det är å andra sidan, upp till betraktaren att avgöra :)

Ha det gott och ha en fin lördagkväll//Kram E-Lfebruari 13, 2010 – 3:55 e m

Jörgen - Jo du har en stil, ofta känner jag igen dina bilder, men tycker inte du har fastnat. Den utvecklas hela tiden, tycker du har förändrats mycket under tiden jag känt dig. Och ska jag beskriva den, så får jag nog låna Eva-Lenas ord, soft och romantiskt.

Själv har jag ingen speciell stil (tycker jag), och försöker heller inte utveckla det, vill spreta åt alla håll 😉 För jag har inga ambitioner med mitt fotande, förutom att fota för min egen skull, helt kravlöst. Så för min egen del, nej att ha en stil, eller hitta en, är helt oviktigt. Men vill man försöka tjäna pengar på det, då kan det nog vara bra att ha en egen stil…

Lördagskram :-)februari 14, 2010 – 12:17 f m

Linda - Jag tycker absolut du har en egen stil på dina foton, en soft och mjuk stil som jag gillar massor:)

själv har jag nog inte hittat min stil enu men jobbar på den;)februari 14, 2010 – 6:53 e m

LissenTo - Jag tycker det finns en mjuk värme i dina bilder. Samtidigt som dom kan vara färgstarka. Det känns som om du tycker om det du fotar och jag blir glad när jag ser dina bilder.
Du har en egen unik stil!

Själv spretar jag och söker mej fram och vet inte vart det leder.Hoppas att jag hittar min stil. Kram Lissenfebruari 14, 2010 – 8:29 e m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*