Torsdagsfoto: svartvitt landskap


Eftersom jag inte överdrivet mycket gillar svartvita bilder så är detta tema jättesvårt för mig! Alla fina landskapsbilder som jag har passar ju bättre i färg och det gör mig ont i hjärtat att plocka bort den vackra färgen! :O(
Det är inte så att jag avskyr svartvitt utan att det är så svårt att få en svartvit bild riktigt bra men ändå gör många svartvitt hela tiden så man matas med dåligt svartvitt så ofta så därför får jag aversioner mot just detta fenomen! Dock finns det som är riktigt duktiga på att göra svartvita bilder och då är svartvitt väldigt snyggt! Jag tycker få bilder passar i svartvitt därför blir mina bilder sällan svartvita!

Men att göra en toning på en svartvit bild räknas ju också i genren svartvitt så här kommer mitt bidrag! :O))

Copyright Anneli Larsson www.alafoto.se

Torsdagsfoto

, ,

14 svar till “Torsdagsfoto: svartvitt landskap”

 1. Vilken häftig bild
  Här har du verkligen fått till en fantastisk landskapsbild.
  Allt är underbart…Grattis!!!!!
  Kramizzz // Lotta

 2. vilken dramatiskt bild, hel häftig, den blev ju toppen bra i toningarna 🙂

  fint fotat också..

  ha en skön dag

 3. Det är sådana här bilder som ger ett innehåll. Bra motiv som passar bra i svartvitt också. Det förstärker dramatiken. Snyggt.

 4. I can see where you’re coming from Anneli, in your comments. But there are times when the colour hides the tonal values and graphic design of the image.

  I guess the problem is knowing when to dispense with the colour. I think this picture is all the better for stripping out the colour, it really emphasises the drama and atmosphere.

 5. sv: tack så hemskt mycket, det värmer verkligen att höra det!

  och ska verkligen ta åt mig dina tips för jag märker här på din blogg att du är riktigt talangfull & kan din sak 😀

  och jaa reflexskärm kanske inte är så viktigt ändå, inte om man förstår hur man ska göra…så jag får väl helt enkelt träna fram det- träning ger färdighet heter det ju ;D

  Att fotografer är superkul – tack & lycka till du också med din fotokarriär!

  måste bara säga att denna bilden är helt otroligt fin !
  djupet,mystiken,känslan – allt är perfekt!

 6. Vad roligt att ni gillar min svartvita (tonade) bild! Det gör mig väldigt glad! :O)))

  George: i agree with you! My problem is that so many doesn´t care if it suites the picture or not. They just stripp the colour of and leaves a picture that is really flat! That is really difficult doing a great black and white picture! Perhaps there my weakness shines through! Thanks for your thoughts!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *