Katter behöver mat, vård och ömhet!!!

Katter är inte så självständiga som många människor tycks tro! Katter klarar sig inte själv!! De behöver mat, ett hem att bo i och kärlek och omvårdnad! Men av någon anledning är det acceptabelt att låta en katt vara utomhus alltid och ge dem mat lite då och då! Det är många som tror att det bara är att lämna katten ute när de tröttnat på kissen och då klarar den sig! Det gör den inte! Inte själv! 

Och framför allt klarar sig inte katter själva, instängda i ett hus utan varken mat eller vatten på flera månader!! Det är kanske en självklarhet för de flesta men inte för alla! Tyvärr är det just detta som hänt! En kvinna i Mjölbytrakten har lämnat 12 katter åt sitt öde i ett hus på landet medan hon själv bott mysigt hos sin mamma och blivit servad med mat och pengar! Djurskyddet hittade dessa 12 katter alldeles apatiska i huset och 10 av dem fick avlivas och två gick att rädda så de bor numera på ett katthem!

Dessvärre hade denna kvinna (eller psykopat om man så vill) ett 40-50tal katter för inte så länge sedan men nu vet ingen var de övriga tagit vägen! Förmodligen har de redan svultit ihjäl men kanske är de gömda på andra ställen! Det är ingen som vet och allt vi kan göra är att hålla tummarna för att det sistnämnda inte är fallet! Nu är det upp till en åklagare att se till att detta får rättsliga följder! Jag förstår att denna kvinna är djupt psykiskt störd men tyvärr är det inget som gör att jag känner sympati i det minsta för  henne! Jag avskyr henne och det hon gjort med dessa oskyldiga varelser, katterna! De valde inte att komma till henne. De valde inte att bli samlade på som om de vore frimärken, de valde inte att få bo i den svinstian som de trots allt gjort de senaste åren!

 width=

Det är inte lätt att hjälpa katter i nöd, hos människor som misshandlar dem, men vi måste alla hjälpas åt och göra vårt bästa för att såna här människor inte ska få vara i närheten av djur ens en gång! Ring djurskyddet och det räcker inte med en gång! Tjata tills något händer! Djurskyddet har i detta fall inte gjort något på över ett år och de reagerade först när katterna var så misshandlade och svaga att de inte gick att rädda!

Vi har ett mycket svagt djurskydd i dagens samhälle och vi människor, som anser oss vara klokare än djuren, måste säga ifrån och ta hand om de fina djur som vi har äran att få omge oss med!

Jag uppmanar er alla att krama er katt en extra gång efter att ni läst detta! Ta hand om dem! Katter är de mest faschinerande varelser som finns och det är en ynnest att få ha dem i våra liv!

Länk till tidningsartikeln här

Facebook
Threads
WhatsApp
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer läsning

Relaterade artiklar

Sök