Njae…jag vet inte om skruven är så negativ men jag vet att man får inte vara tillstymmelse till negativ på facebook. Eller någon annanstans i samhället för finns det något mera hemskt än att vara negativ? Om jag skriver en åsikt som kan tolkas negativ, men som enligt mig är just en åsikt, så får jag höra att jag är så negativ och måste allt vara så negativt! Det är som om folk är fullständigt livrädda för att något som kan tolkas negativt kan komma in i deras liv. Inte vill de bli kallade negativa eller ännu värre: VARA negativa!!!

Jag förstår inte riktigt det där! Jag tycker att man lika gärna som man säger positiva åsikter kan säga negativa åsikter. Då menar jag inte elaka saker om andra personer eller ting. Däremot ska man inte grotta ner sig i att allt är negativt men jag tror heller inte på att man ska spinna på att allt är genompositivt! Livet är faktiskt både och! Och bäst mår man om man vågar erkänna att båda finns! Att säga att man inte gillar någonting betyder INTE att man är en negativ person!!! Jag får säga (och skriva) att jag inte gillar blått, sötsliskigt godis och Carola! Jag får skriva att jag avskyr vissa ord och inte vill ha dem i min närhet! Det är min rätt! Och bara för att jag tycker det är jag inte en sämre människa! Men det kan inte accepteras av vissa! Då måste de till motangrepp och försöka tysta ner!

Jag erkänner: jag använder inte  facebook som många (de flesta) gör! Jag förstår inte hur någon kan tycka det är intressant att läsa om vad man äter, hur ofta man tränar, vad man har handlat på diverse affärer och vem man ska träffa var, när och hur! Vem bryr sig egentligen om det? När jag är ute i det riktiga livet så lever jag! Då har jag inte tid att uppdatera min fb-status och jag har inte heller lust!

Jag använder facebook just för att skriva åsikter som jag har funderat på och som jag vill ha ut och kanske få trevliga synpunkter på eller ännu bättre, medhåll! Men det är livsfarligt! Ja, så länge du skriver vad du tycker och inte bara smör om fina vädret, blommorna och hur gräset är så grönt på alla sidor och rabatten är rensad och du lever livets glada dagar med ett glas vin (vin och alkohol överhuvudtaget är väldigt viktigt för att vara rätt på fb)!

Men skriver du känslor, åsikter som ger känslor, åsikter som utgår på att något inte är roligt, positivt eller perfekt….ja då är det skam på torra land om inte någon ger sig på dig och tycker att du ska rycka upp dig och skärpa till dig! VAR INTE SÅ NEGATIV!!!!!!! TÄNK POSITIVT!!!!

Detta gör mig vansinnigt irriterad och jag vet att andra skrivit att facebook är ett så falskt ställe och många mår dåligt för att de flesta målar upp färgglada, härliga bilder av sitt perfekta liv och det får vissa att må dåligt för de kan inte leva upp till det! Jag tänker inte så för jag vet att livet är hårt för många, kanske alla på ett eller annat sätt! Men jag tycker att alla har rätt att ha sina åsikter, oavsett om de är positiva eller negativa eller känslofyllda, ledsamma, eller glada! Eller arga!

Låt oss vara mera öppensinnade och stör du dig på att du upplever mig som negativ, hoppa över det jag skriver, eller säger som får dig att känna så! Du behöver inte försöka ”fixa” för oftast finns det faktiskt inget att fixa alls! Och tänk på en annan sak….facebook, eller var det än må vara, kanske är en ventil för någon som behöver få släppa ut sin sorg, eller ilska. Låt då personen göra det utan att döma och försöka tysta ner! Passar det inte så gå vidare!

Ja, jag blir sårad varje gång jag får höra att jag är negativ för det är jag verkligen inte! Men jag vågar säga ifrån och jag vågar säga vad jag tycker om det jag inte gillar! Jag passar helt enkelt inte in på de sociala medierna och jag förstår att det är jag som måste ändra mig! Eller sluta vara där! Det blir nog det sistnämnda för mina åsikter vill jag ha och vara en stark åsiktsmänniska är jag i min personlighet! Tar jag bort det blir jag ett skal och det är inte facebook eller något annat socialt media värt!

OJ, vad detta blev konstigt för allt jag skulle göra var att visa bilder på negativt utrymme men ordet negativ fick mig att gå i gång på människors attiyd på sociala medier! Ni fototrissare som är här…titta på bilderna och njut av min positiva skruv som finns i det negativa utrymmet…det andra får ni läsa och tycka till om, om ni vill…men det är inget tvång! 🙂

 width=

FOTOTRISS

Facebook
Threads
WhatsApp
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer läsning

Relaterade artiklar

Sök