Tick Tack


Fototrisssens tema är grått och min gissning är att många kommer välja bilder på vädret och liknande då det faktiskt är riktigt tråkigt grått, grådaskigt och grådisigt ute. Ett tema perfekt för perioden alltså men känslan är att jag vill ha lite färg och framför allt annorlunda mot det som är konstant just nu så jag har valt att inte visa något grådaskigt grådisigt tråkgrått från naturen och vädret. Jag har i stället letat upp en grå klocka (silvergrå) och fotograferat den på stillebeniskt vis. Dock väldigt färgglöst! 😉

fototriss_gratt_klockan_2fototriss_gratt_klockan_1fototriss_gratt_klockan

FOTOTRISS

, , ,

32 svar till “Tick Tack”

 1. Skönt med lite variation från den grådaskiga naturen även om jag körde grådaskig storstad. Grådaskigare finns nog inte. Du har utnyttjat gråskalan härligt i dina bilder. Klockan känns nästan genomskinlig.
  Men jag kan berätta en risk jag själv upptäckt, när man jobbar med minimala nyanser, mörker och liknande. Kollade in mina egna trissar på en sunkig skärm på jobbet och dom blev inte alls lika bra som hos mig. Oftast på tok för mörka.
  Men dina bilder på min MAC-skärm även om den är 5 år gammal blir underbara.

 2. Nej jag trotsar vädrets makter 🙂 Inget slår en uppfriskande morgonpromenad 😉 Morgontidningen ska in och hundar älskar mina morgonpromenader, på vardagar är vi ute klockan 05 😉 Idag väntade jag i Helenas tema bara… Man vet aldrig hur det passar 🙂 Du har som vanligt sevärda bilder som du visar upp på ett spännande sätt 🙂 Du var också snabb att plåta i den tidiga timmen 😉

 3. Nej, du behöver inte vara orolig, dina bilder syns jättebra på min dator. Vad jag syftar på är att ifall objekt och bakgrund ligger nära varandra i ljus och färg kan det vara ide att kolla dom på en sämre skärm.
  Jag skall ge dig ett exempel, just konsertbilder som är lite mörka är ett problem hos mig.
  Mittenbilden i det här inlägget som jag blev jättenöjd med för att den innehåller så mycket energi. Men den är lite dimmig på grund av rökmaskiner och dessutom lågt sittande spottar. Jag har balanserat upp exponeringen i datorn mot min skärm, eftersom det är min gamla kompaktkamera ville jag undvika grynighet, men jag tyckte jag fick till en bra kompromiss..
  http://kajsalisasblogg.wordpress.com/2013/11/11/helgmys-med-skrackmetall/
  Gitarristen nästan försvann in i bakgrunden med en sämre skärm, bilden blev för mörk.
  Likadant med bilderna i det här inlägget speciellt mittenbilden.
  http://kajsalisasblogg.wordpress.com/2013/09/22/harliga-host-eller-earblasting-autumn/
  Jag har justerat ned ljuset lite på min egen skärm för att kunna presentera bilderna bättre men helt okej har det inte blivit.
  Men ta en koll på dina bilder, gärna på en laptopp som är lite saggig och jämför, så vet du ifall du har det här problemet, det kanske fungerar hos dig. Med min 5 år gamla MAC-skärm blir dina bilder som jag sa jättefina.

 4. Din fantasi sinar aldrig. Jag är så fantasilös just nu och önskar att jag hade lite mer inspiration att göra något annorlunda. Dock gjorde jag ett tappert försök att inte visa alltför grått men väder det blev det trots allt.Fantastiskt fina bilder

 5. Alltid like spennende å komme hit å se hva du har funnet på,- og man blir sjelden skuffet….
  Heller ikke denne gang! Selv om jeg forbinder deg med masse farger løser du dette temaet like lekkert!
  🙂

 6. Kjempe kul billedserie. Jeg synes klokka forflytter seg så skte om dagen, for jeg drar til Vietnam om noen dager. Men klokka forflytter seg ikke, jeg vil vekk fra gråværet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *