Barnasinne

Ett barn borde ha barnasinnet kvar och det har absolut finaste lilla Saga. Hon var och hälsade på farmor idag och då passade jag på att också komma och träffa henne och mamma Frida. Det är så mysigt! Saga har blivit stora tjejen nu och är så duktig och envis och mycket bestämd! Men världens gulligaste, raraste tjej! Visst är hon söt?

sagas

20: Barnasinne
(bild 15 av 365)

logga2017_584035ac2a6b22a6ab35e421

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Anita - Saga är jättesöt och du har tagit en jättefin bild på henne.

Tittar in hos dig för du hade en fråga om mina tomatplantor på min blogg. Du undrade över mjölkpaketen som jag använder så jag tänkte beskriva lite hur jag gör när jag odlar tomater. Så här gjorde jag förra året:

Jag sådde dom den 25 mars (jag brukar så 9 frön i svarta fyrkantiga krukor som är 8 x 8 cm) . Dom började gro den 30 mars och den 14 april skolade jag om dom i små krukor (sådana där svarta runda som man får när man köper typ basilika eller andra färska kryddor).

Den 10 maj var det dags för nästa omskolning och då i mjölkkartongerna (1 liters). Omfångsmässigt är dom inte större än de svarta krukorna, snarare tvätom, man får nästan tränga ner dom, men dom är väldigt mycket djupare vilket är bra för rötterna. Dessutom sätter jag stammen en bit ner i jorden för då bildas rötter på stammen och plantan blir stadig och bra. Att jag inte sätter dom i större krukor då är för att dom inte får växa sig för stora för tidigt. Ett par veckor efter omplanteringen börjar jag ge dom gödning.

Den 6 juni planterade jag så om dom i slutkrukorna och dom är jättestora vet inte hur mycket dom rymmer men jag tror att det är ca 25 liter. Jag sätter då två plantor i varje kruka. Jag har också krukor som rymmer 14 liter och där sätter jag ensamma plantor. Så stora krukor är viktigt.

Då jag har så mycket tomater så kan jag inte avhärda dom innan jag planterar ut dom så jag täcker dom första två-tre veckorna med dubbel fiberväv. Mot slutet så lyfter jag fiberväven och låter dom få ljus några timmar per dag. Därefter tar jag bort fiberväven och då klarar dom sig bra.

Så gör jag och jag brukar få enorma skördar varje år så det fungerar för mig. Men så har jag ett bra uterum också där dom kan stå i mjölkkartongerna tills det är dags att sätta ut dom i slutkrukorna. Ute har jag dom mot ett plank där solen ligger på så dom får mycket ljus samtidigt som det skyddar mot vinden.

Hoppas du fick svar på dina frågor. Hör gärna av dig om du vill veta något mer.

Kram Anitafebruari 23, 2017 – 3:44 e m

Anita Malta - En underbar bild på den söta lilltjejen. Här har du verkligen fångat den där glimten i ögat på fina Sara. Åhh.. vad önskar att jag vore bara ett uns då duktig som du men jag vet, måste lägga mer tid på att lära både min kamera och redigering. Får jag fråga om du fotograferar som många andra yrkesfotografer i Raw format ?februari 23, 2017 – 4:39 e m

Kerstin - Vilket härligt porträtt på den söta tjejen. En bild full av värme:=)februari 24, 2017 – 6:49 e m

Helena - Vilket fint porträtt fullt av värme och glimten i ögat.februari 26, 2017 – 6:25 e m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*