Mina kissar


Min familj består av mig och tre katter. De är av rasen Helig Birma och det är en fantastisk ras! Jag skulle inte kunna tänka mig att ha någon annan katt längre utan det är bara Birma som gäller.

Vippan är född 2008 och brunmaskad. Pippis, som hon kallas, är en riktig galning som inte helt förstått att hon är en Helig Birma. Hon tror mera att hon är en blandning av siames, hund och tokstolle! 😉

De två sista är mina kattungar.  De är födda 2011. Först ut är Pinocchio som är en stor pojke. Chokladmask har han! Han är så snäll och gosig med världens största päls när han är på topp! Han förstår dock inte att han är stark så han kärleksbiter när han får lust!

Och till sist är min lilla skrutta BelleBus…eller Jezzibel. Hon ser precis ut som sin mamma Vippan och är brunmaskad hon också. Det är nästan omöjligt att hålla isär dem! Bellebus är så vänlig! Hon vill sitta i mitt knä dygnet runt och hon är min skugga här hemma! Hon följer mig från rum till rum!


Änglakatt:
2001-07-02-2017-05-13

Min första Birma och äldsta är Bina som är född 2001 i juli. Hon är blåsköldpaddsmaskad.
Hon är mycket svår att fånga fint på bild. Dels för att hon alltid ser så misstänksam och rädd ut. Och dels för att hon inte klarar av att åka bil så det är svårt att få naturbilder på henne!

 

 

Änglakatt:
2002-06-06 – 2019-04-21

Min andra Birma är min älskade Tufs! Hon är född i juni 2002 och blåmaskad. Hon är väldigt lättfångad på bild!
Hon följer mig dessutom var jag är, och gillar att åka bil. Hon älskar att vara på promenad i skog och mark så det är lätt att fånga de fina ögonblicken med henne.