Jag hittade häromdagen ett recept på Fläderkaka och igår fick jag möjlighet/ork och tid att göra den och här ser ni resultatet! Smaken är absolut fläder och konsistensen på själva kakan är otroligt läcker och mycket god! Klart en god kaka och så enkel att göra så den rekommenderar varmt. Passar perfekt nu i flädertider!

Fläderkaka
4 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
1 dl outspädd fläderblomssaft

1. Rör ägg och socker poröst!
2. Vänd ner mjöl och saft försiktigt
3. Ströa en form och häll upp kakan
4. Sätt in kakan i KALL ugn som sedan värms upp till 170 grader.
5. Grädda i 1 timme!
6. Smaka och njut! 🙂

Jag passar också på att tipsa er om hur enkelt det är att göra flädersaft på några timmar. Jag har varken tid, ork, lust eller möjlighet att hålla på med en blivande saft i flera dagar som så många av er därute gör med er flädersaft! Jag vet inte om ni tycker det är det som är roligt, att det tar lång tid, eller om ni helt enkelt inte stött på något recept som går snabbare (letade själv häromdagen och jag hittade bara de som tog mellan 3-7 dagar, galet)  men nu tänker jag i alla fall tipsa er om det! 😉

Jag har gjort två satser denna vecka och kommer göra mer i helgen! Så, enkelt är det, snabbt går det och TOKGOTT blir det! 🙂

fladerblomssaft_citroner

Torsdagstema

Facebook
Threads
WhatsApp
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer läsning

Relaterade artiklar

Sök