En dröm i uppfyllelse

Jag har längtat i flera år nu efter att få se och fotografera en Domherre. Jag tycker de är så vackra men det har skrikit tomt på röda färger vid fågelborden och där jag vistats. Så…i helgen, den dagen det hade snöat massor och det var jättefint ute, tog jag för första gången i år med mig kameran och åkte ut på landet och när jag var nästan framme så såg jag den!! Snacka om att kasta sig efter kameran och försöka få den på bild! Den vackra Domherren med det otroligt vackra röda bröstet! Även fru Domherre var där och så massor vänner till dem! Jag fick till och med en liten söt Snösiska på bild (ni ser den till höger i bild, men det är inte lätt att urskilja i denna upplösning 😉 )

Jag är så stolt över min Domherrebild. Visst, det är inget mästerverk men man ser tydligt att det är en Domherre, eller hur? Så jag har bevis. Och så fick jag ju faktiskt njuta av de vackra fåglarna där de flög runt i buskarna och åt! Det var en härlig upplevelse det i sig!:)

Bara man håller ögonen öppna kan lycka uppenbara sig när som helst!
Nu är nästa dröm en Gröngöling! 😉

domherren_snosiska

Torsdagstema

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Linda - Härligt Anneli, VILKEN FIN BILD!!! Vilken Lycka:)januari 16, 2014 – 8:56 f m

Violen på Brandholmen - Så fint den lyser bland de dämpade färgerna! Ser nu fram emot bilden på gröngölingen!
Ha en bra dag!januari 16, 2014 – 8:59 f m

Beppan - härlig bild!!
De är verkligen vackra de där domherrarna!
Särskilt mot den vita snön.
Vi har satt upp fågelrestaurang i ett träd
precis utanför ett fönster. Där får vi
ibland dessa celebra besök – och kan
betrakta dem inifrån i skydd bakom gardinen.januari 16, 2014 – 9:11 f m

Anemonen - Jag säger då det. Vilken fin bild även om domherrarna inte är i närbild har du lyckats förmedla en mycket fin vinterkänsla. Jag gillar fotot mycket och sitter och begrundar det en liten stund. Tackjanuari 16, 2014 – 11:26 f m

Hanna - Wow, så snyggt! Domherren är verkligen herren på täppan i bilden med sitt färggranna bröst. Gillar även fågeln du fångat i flykten, så fint. Härlig vinterbild som speglar Sverige i vacker vinterskrud. Ha en fin dag :)januari 16, 2014 – 11:49 f m

Meta - Domherrar är en vacker fågel trind och go med en härlig röd färg. Här ser vi den inte så ofta det är synd. Skulle också vilja fota den.
ha en fin dag
kram Metajanuari 16, 2014 – 11:54 f m

paula i pörtet - Hej, vilket fint foto du tagit. Jag förstår fullkomligt din lycka över domherren. Den är ibland väldigt svårfångad och sällsynt. Där jag bodde förr hade vi den ofta i trädgården på vintern, kunde fota genom fönstret hur ofta som helst. Nu har vi flyttat till hyreshus och hit upp till balkongen på tredje våningen kommer bara talgoxarna för att äta.
Ha en fin vintertorsdag!januari 16, 2014 – 12:10 e m

Mormor - Der var dompapen jo.
De er fine og her finnes det mange :)
Ha en flott dag.

http://www.starbear.no/mormor/2014/01/16/det-sner-i-dont-like-men/januari 16, 2014 – 12:55 e m

Birgitte - Du er vist mere end heldig med det billedet, rigtig godt :-)januari 16, 2014 – 12:58 e m

Johanna Fåglund - Så fint, man ser ju verkligen domherren direkt i bilden.
Åh, det är så himla kul när man får fota något som man verkligen velat fota så länge. Var samma sak för mig i somras då jag var i Norge och ett norrsken dök upp som jag länge hade velat fota, men som är omöjligt här nere.januari 16, 2014 – 1:11 e m

Kerstins foto - Jajamensan, den syns tydligt med sitt röda bröst. En av de vackraste vinterfåglarna vi har. Fint foto i vintrigt landskap.januari 16, 2014 – 2:17 e m

george - First time I visited since your new blog style…and it’s lookin’ good. Well done Anneli on finding a cool, elegant – and easy to use theme.januari 16, 2014 – 4:06 e m

Renée - Lyckliga du! Vi har bott på samma ställe sedan hedenhös men två säger två gånger har jag sett domherrar. Första gånge hann jag med att fota men andra gången icke. Likadant med sidensvansar som är min önskefågel men aldrig har jag sett någon. Suck, får väl fortsätta fota gråtallarna.januari 16, 2014 – 4:58 e m

llhertz - Ja jag håller med dig, domherrarna med sitt röda sin knubbighet och sitt roliga namn är riktiga önskefåglar. Skickligt att få en sån träffsäker bild på den med äkta vinterkänsla! Plötsligt har du fått mig nyfiken på att fota fåglar :)

Trevlig Helg!januari 17, 2014 – 2:41 e m

Gärdsmygen - Det där känner jag igen. Har också väntat mycket på domherren. Den var hos mig två år i rad men jag lyckades inte få till ngt bra foto. Kanske kommer den nu när snön lagt sig och jag får göra nya försök.januari 19, 2014 – 8:33 f m

Anita - Grattis Anneli! Jag har fortfarande inte sett någon domherre. Din bild är fantastisk tycker jag. Han lyser ju verkligen upp i det vintriga.

Tack för dina kommentarer hos mig. Kul att du också är intresserad av fåglar. Du frågade om jag inte hade några gråsparvar och svaret är nej. Jag hade tidigare i höstas och då var jag så glad. Dom har nämligen blivit väldigt sällsynta här. Men nu är det bara pilfinkar. Har man tur kan man kanske se en och annan gråsparv men inte mer. Under fågelräkningen hade vi också jätteflockar av gulsparv men dom är inte här längre. Förmodligen så hittar dom mat på andra ställen. Däremot har vi en flock med sidensvansar som i princip bor här. Dom väntar varje dag på att jag ska sätta ut nya äpplen åt dom. Dom är så vackra och jag är så glad att dom har valt att bo hos mig :)

Ha det så bra!

Kram Anita

PS! Satt och tittade igenom dina bilder. Du är verkligen en fantastisk fotograf.februari 27, 2014 – 1:41 e m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*