Den stora fläcken

Detta är verkligen ingen speciell bild. Motivet var snön och den söta granen mellan buskarna och med den brinnande bakgrunden. Jag har några bättre bilder från finare vinklar än den här men denna har en stor fläck som jag verkligen gillar och som de andra bilderna saknar! Den stora fläcken som vid första anblicken ser ut som ett gigantiskt smuts som bara irriterar. Vid en närmare titt (och förstoring) så visar det sig vara en Domherre på flykt! Jag råkar älska Domherrar och vill så gärna fånga dem fint på bild. Har drömt om det i många år och januari 2014 lyckades jag få en okej bild där man faktiskt tydligt ser att det är ett par Domherrar på bild. Innan detta hade jag inte sett någon på håll sedan jag var liten. Visst ser ni att det är en Domherre? Och visst gör den hela bilden? :O)

torsdagstema_domherren

Torsdagstema

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
Eva Trillian - januari 8, 2015 - 7:17 f m

Måste nog erkänna att jag trodde det var en ballong som smitit ifrån någon – inte logiskt, men så tänkte jag. Men så läste jag texten – och då ser man ju att det är en domherre :)

Christer Holm - januari 8, 2015 - 12:03 e m

Vacker och fin bild, väldigt vintrig :)

Hanna - januari 8, 2015 - 12:10 e m

Men så fint och ”fläcken” får ju en helt annan innebörd av din berättelse, hade ju kunnat vara något helt annat. Domherrar är fina, ser dem inte så ofta, de är lite av exotiska för mig :)

Anemonen - januari 8, 2015 - 6:21 e m

Absolut kan jag se att det är en domherre i flykt. Ja du fåglar är inte lätta att fånga. Jag satt med riggad kamera på stativ och satt blickstilla kamoflage klädd men inte hjälpte det för fåglar är nog smarta för så fort jag tog bort stativ och kamera och ställde mig innanför fönsterrutan kom de.Så om man skall ta närbilder får man nog låta stativet stå ute lite innan så de blir vana.:D Du fick den till sist och det gillar jag. Bra fångat

Anitas Malta - januari 8, 2015 - 7:34 e m

Domherren, den vackra fågeln gör hela bilden. Det är sant men utan din tillhörande text hade det varit liiite svårt att gissa vad fläcken är 😉

Känns som det var längesen jag tittade in hos dig eller så är jag glömsk. Har glömt om jag önskat dig ett god fortsättning på det nya året så jag gör det nu 😉 Kram och sköt om dig Anneli !!

Villroses hage - januari 8, 2015 - 9:25 e m

Ja, men det var et riktig spennende motiv!

Beppan - januari 8, 2015 - 10:44 e m

Hm – onekligen är det den där
flygande saken som fångar blicken!!!

Freja - januari 8, 2015 - 11:15 e m

Jag ser alldeles för dåligt för att se vad det är, men jag hoppas verkligen det är en domherre!

Anne-Mari - januari 9, 2015 - 12:17 e m

Fint bilde med dompappen på flukt.
Dei er ikkje lette å få bilde av, fuglane.

Fin fredag !

Nett - januari 10, 2015 - 8:16 f m

Vilken vacker och rofylld bild :)

cissi - januari 10, 2015 - 4:28 e m

En jättefin bild med en domherre som pricken över i!
Ska försöka lägga till dej i min blogglista. Märker att jag inte tittat in till dej på länge och det beror nog på att fototriss har paus.
Ha en skön lördagskväll!

Madde - januari 19, 2015 - 2:09 e m

Såg direkt att det var en fågel och icke smuts :-)
Tycker den gör hela bilden :-)

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*