Små grodorna är lustiga att se!

Härom dagen såg jag en bild på en groda på facebook som en gammal klasskamrat till mig tagit. Jag frågade var hon tagit den och om det fanns fler och det fanns det sade hon så hon berättade vart jag skulle åka, så i måndags tog jag min fina bil och åkte i väg för att se grodor leka och självklart också fotografera dem! Dagen var fantastisk med fullt solsken, lite lagom varmt och miljön var perfekt! Första bilden på en groda är just denna första bild! Han var uppe på strandkanten för att värma sig men när han märkte mig tog han sig långsamt ner och försvann i vattnet! Det är lite komiskt att se en groda smyga!

Grodorna lekte och simmade omkring i vattnet. De var så söta! Jag satte mig vid strandkanten, eller ja, någon strand var det så klart inte för det var en liten damm med massor av vass så själva kanten bestod mest av lera och vass men jag satte mig i alla fall ner och väntade in grodorna och njöt av deras lek! Att jag blev blötare och blötare, ända in på skinnet, är sånt man får stå ut med för att få en bra bild!

Efter ett tag vågade sig grodorna in i vattnet precis där jag satt. Där fanns en rund trägrensplanka där en groda hoppade upp och solade sig på!

Det var väldigt soligt där jag satt så allt hamnade i motljus men det gav läckra reflektioner i bilderna! Jag var helt inne i mitt grodspanande när jag helt plötsligt kände mig lite illa till mods!

Av någon anledning tittade jag till på backen åt höger om mig och där kom en ganska stor orm ringlandes i bestämd fart. När jag upptäckte den var den cirka 3 dm i från mig! Jag är inte ormrädd men jag har respekt för alla djur och så klart även ormar så jag skrek till på skarpen åt den att: NU SER DU ATT JAG SITTER HÄR VA?? SÅ DU MÅSTE STANNA!!! Självklart stannade ormen och liksom frös till is! Där låg den med huvudet upp i spaningsposition utan att röra en millimeter på sig. Jag hoppades att den hade uppfattat mig som fara och skulle vända men samtidigt kände jag att jag kunde inte bara kasta mit upp för risk att han skulle känna sig mera hotad! Jag tänkte också att jag måste ju få en bild på den! Så, när den fortfarande helt blickstilla väntade på att något skulle hända så kravlade jag mig bakåt så jag fick en halvmeter mellan mig och ormen och så bytte jag objektiv och lade mig ner på sidan om den och tog denna bild här nedanför! Jag fick ett par bilder på den innan den blev så lugn att den valde att vända och ta vattenvägen i från mig!:)

Jag kunde återgå till att spana på mina grodor som bara blev modigare och modigare!

Jag var fortfarande lite på spänn efter ormen så när helt plötsligt en groda tar världens skutt och landar mitt framför mitt ansikte där jag låg, blev jag så rädd så jag spräckte min läpp (vilken redan har en självspricka men den hade precis läkt så den gick upp igen!).

Det var en härlig eftermiddag och efter några timmar i grodlandet var det dags att åka hem och lämna dem kvar! Jag var minst sagt dyngsur då jag även legat ner så tröjan också blivit våt men det var med stort leende jag åkte hem med massor av bilder på dessa söta djur!:)

Torsdagstema

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/67/134967/alafoto.se/public_html/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Åke - En sånt vackert skådespel :) Helsköna bilder du bjuder upp med! Ett reportage med inslag av en härlig upplevelse :) Snygg!april 16, 2015 – 3:26 f m

Renée - Du är både modig och stark, jag hade stuckit som en oljad blixt. Groddammen är väl dukat bord för ormen vid den här tiden kan man tänka.april 16, 2015 – 5:52 f m

Eva Trillian - Helt fantastiska bilder!april 16, 2015 – 7:01 f m

Lotta - Jag är alldeles stum av beundran över dina fantastiska bilder, vilken lycka att få studera dem så nära. Jag är så glad över att få ta del av dina bilder! Ha en fin dag! /Lottaapril 16, 2015 – 7:02 f m

Kari - Uau! Så mange flotte froske(grod)bilder! Jeg forsøkte meg også i fjor- fikk ikke ett bra bilde! De fleste froskene holdt seg under vannet! Men da hadde jeg også med meg noen barn som gjerne kastet stein (i det samme vannet!) Men nå har du inspirert meg til å prøve igjen. Ser Ser ut til at du har brukt en liten blenderåpning – og da regner jeg også med at du har fått en del bom? Du har nok vært veldig tålmodig der ved vannkanten. Fint med speilrefleksen – som du skriver og bra med en historie til- orm og det hele! Kariapril 16, 2015 – 7:47 f m

Caroline - Men vilka läckra och snygga bilder!april 16, 2015 – 9:45 f m

Sara Winbro - Hej! Vilka fina bilder! Blir ju så sugen att gå ut i naturen och fota små djur nu! Och bokéhn som solen bildar, underbart!april 16, 2015 – 11:39 f m

Anne-Mari - Fantastiske bilde !!
Tenk å kome så nær at du får slike blinkskot.
No er det berre å sjå framover mot varmare tider.april 16, 2015 – 3:33 e m

Mias Mix - En händelserik grodspaning som gav många jättefina bilder!april 16, 2015 – 4:57 e m

kiki freese - Prinsdamm.
Jättefina bilder verkligen.
/Kikiapril 16, 2015 – 8:21 e m

Marit Johansson - Anneli jag blir helt stum av beundran när jag ser dina bilder. De här är ju helt fantastiska, jo det har jag sagt tidigare men de här ännu mer fantasiska än tidigare. Älskar hela serien av bilder, till och med den på ormen som kikar fram… du är då modig som var så nära den :) jag skulle ha kissat på mig!april 17, 2015 – 12:19 f m

cissi - Så många fina bilder på grodorna! Och tänk att du vågade bli kvar och till och med byta objektiv när ormen dök upp.april 19, 2015 – 6:47 f m

Anni - Vilka helt fantastiska bilder på grodorna! Att du hann med att fotografera när du hade så många att pussa!april 20, 2015 – 1:47 e m

Susanne - Fantastiska bilder på grodorna och på den superäckliga ormen. Jag är allt annat än förtjust i ormar men gillar din bild skarpt. Tjusigt!!april 20, 2015 – 10:53 e m

Michelle - Snygga bilder! Timing med ormen då! :)april 25, 2015 – 6:55 f m

Madde - Wow, vilka bilder :-)april 30, 2015 – 9:34 f m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*