Gott-i-namnam!

Det finns inget som gör mig mera uppåt än när jag får skörda det jag har odlat! Här är det små söta paprikor och Kapkrusbär. Det har varit ett riktigt bra år för skörd i år, särskilt för mina paprikor som har varit och är fulla med frukter. Kapbären gjorde jag på två sätt med. Det ena var att så frö och jag fick säkert upp 40 plantor men de sådde jag alldeles försent så de börjar blomma nu. Får se om det blir någon frukt på dem men har inga stora förhoppningar. Men jag köpte även två plantor Kapbär och de har gett massor av FANTASTISKT goda frukter. Jag köpte hem likadana för att göra en jämförelse och OJ vilken skillnad i smak! Jag har redan bestämt mig nu för att odla massor såna nästa år! Och börja redan nu! 😉

Men för att återgå till mina paprikor. Har någon något förslag på vad jag kan göra med dem? De är  jättegoda och ganska små som ni ser och i stor mängd och jag vet inte vad jag ska göra med dem! Det är så synd att inte ta tillvara på dem när jag nu har dem! Så tipsa gärna!

fototriss_paprikor

FOTOTRISS

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
Lottisen - september 13, 2015 - 6:14 f m

Vacker triss med härliga inbjudande bilder! Det är roligt att skörda det man själv har odlat! Paprika går bra att frysa, bara strimla och stoppa i en fryspåse, bra att ha och ta fram under hösten när man lagar tex soppor och grytor.
Ha en skön söndag!

Anni - september 13, 2015 - 8:42 f m

Paprikor med blingbling, det var något nytt!
Physalis odlar jag också, det blir gigantiska plantor som fyller mitt lilla växthus. Och så goda bär!
Tycker att du borde kunna göra någon form av inläggning av paprikorna, de ser onekligen fantastiskt söta ut så det är synd att inte bevara dem hela.

Nukke - september 13, 2015 - 8:55 f m

Mycket vackra bilder om små paprikor. Jag skulle lägg dom i grönsaksgryta eller sallad. smakar säkert gott !!!

Emelie - september 13, 2015 - 10:31 f m

Åh så snygga bilder och det ser jättegott ut!! Och nej, det du köper på affären är aldrig lika gott som det du odlat själv, det minns jag från när jag drog upp tomatplantor och odlade jordgubbar :) Vet inte riktigt vad man gör med paprika dock. Men jag minns ett år då jag frösått jalapeno och de mognade inte i tid, så jag satte dem i köksfönstret. Där mognade de och jag gjorde inlagd jalapeno av dem, nån gång i november. Kanske kapbären kan bo inomhus tills de mognat?

KajsaLisa - september 13, 2015 - 12:16 e m

Det är svårt att balansera skärpedjup så det blir perfekt, du är en mästare på det. Lägg paprikorna i en sallad, tomat och gurka t.ex. Sen lite vinäger och olja, men var försiktig så det inte snor för mycket av smaken.

jeanette sv - september 13, 2015 - 1:12 e m

Vackra bilder som alltid

Annette - september 13, 2015 - 3:22 e m

Vad fina bilder. Kul idé med ringen bland frukt och grönt, snygg färgeffekt. Så fina paprikor skulle jag lägga in som de är, hela, och använda i grytor och i ratatouille, det är ju så otrolig gott. Och så fint att ha inlagda paprikor i glasburkar att njuta av som ren konst. Ja, det skulle jag göra.

Marja - september 13, 2015 - 7:13 e m

Fina bilder! Jag skulle lägga paprikorna i sallader eller smaska upp dem som godis. :)

Borgmästaren - september 13, 2015 - 9:11 e m

Vilka makalösa foton av paprikor! Du får de att se ut som en lyxdessert.

Jag hade fyllt dem med fetaost och grillat i ugnen.

Borgmästaren - september 14, 2015 - 5:54 e m

Jag har faktiskt aldrig gjort fyllda paprikor själv men ätit det. Jag hade nog chansat och tömt kärnorna, fyllt dem och sedan grillat på låg eller medelvärme så att inte skalen bränns. Bara så att fyllningen blir lite varm och själva paprikan lite mjuk. Hoppas det blir bra! :)

Berit E i Kasperian - september 14, 2015 - 10:47 e m

Så vackra bilder.
Nästa år SKA jag odla physalis, jag också.
Paprikorna – tror jag skulle förvälla och frysa in. Till vinterns alla härliga grytor, bl.a. :)

Barbro S - september 15, 2015 - 7:14 e m

Härliga bilder på läckra frukter/grönsaker. Har själv chili som sakta mognar i badrumsfönstret. Använder dem direkt då de är så få, men annars går de ju att förvälla och frysa in, som paprikan din.

Marit Johansson - september 15, 2015 - 8:42 e m

Ljuvliga bilder i vanlig ordning, du är så duktig med kameran!

Katarina-Cinnamon - september 19, 2015 - 4:11 e m

Mmmm, ser gott ut :-)

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*