Lilla Pippis

För nästan två veckor sedan var Pippis hos veterinären för tandsanering. De skulle ta bort tandsten och kolla upp tänderna. Nu är det så att Pippis inte gillar att gå till veterinären och hon har varit frisk i hela sitt liv så hon har heller ingen vana så hon blir lätt arg och stressad. En halv vecka innan själva tandsaneringen fick hon komma in och ta prover. Det är ju sommar så det var vikarier och trots mina varningar om att hon blir arg så var det ovana som skulle ta blodprovet. Jag gick ut och befann mig på andra sidan huset och hörde hur Pippis skrek och skrek. Jag har aldrig hört en katt skrika så desperat och så länge. Det visade sig sedan att de hade misslyckats och fått kalla in vana människor som fixade det jättebra men Pippis blev så klart ännu mera stressad över detta. Så gick det en halv vecka och så var det då dags igen! Hon var inte glad när jag lämnade henne men för hennes skull var det tvunget att ske. Tyvärr visade det sig att hon hade en dålig tand som de drog ut så de fick sy och när jag hämtade henne hade hon morfin i kroppen och var ganska borta. Jag fick med morfinsprutor hem. Det skulle hon ha för värken i cirka 4 dagar, morgon och kväll. Och så fick hon inte äta torrfoder!

Av morfinet blev hon väldigt konstig. Hög sägs det. Hon lämnade inte buren mer än för att undersöka om det fanns någon mat, och det fanns det ju inte så då sprang hon snabbt tillbaka till buren igen! Och där låg hon, tittade ut på alla och var mestadels bara med…..stirrade ut i luften. Hon var snäll men ville inte vara med. Hon kunde tänka sig att vara exakt på mig men det är ju svårt att ha det så hela tiden så då var det tillbaka till kattburen som gällde. Och hon gillade inte de andra katterna

Nu har det gått en tid och hon har slutat så klart med morfinet och har blivit en surtant. Jag tror inte hon har jätteont men det är uppenbarligen jobbigt i munnen för hon tuggar lite konstigt i luften ibland. Det är lite svullet och tanden över går ner i själva tandköttet så det känns nog lite konstigt för henne. Hon har börjat äta torrfoder och vanlig mat igen men är mestadels rätt trött och ligger mest och sover på platser där hon verkligen får vara i fred! Jag ser henne knappt på dagarna. Och hon kommer inte till maten som hon alltid gjorde förut! Jag hoppas eländet läker snart så hon blir tillbaka till min vanliga fina Pippis! Tills dess låter vi henne få vara i fred så hon får läka och samla energi i lugn och ro!

tisdagstema_energi_pippis

Tisdagstema

Onsdagstema

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/67/134967/alafoto.se/public_html/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Tovegranfeldt - vad jobbigt för henne, och er såklart! hoppas verkligen det löser sig!augusti 31, 2016 – 5:51 f m

Klimakteriehäxan - Oj ett sånt drama i en katts vardag! Men vem gillar att g¨å till tandläkaren … hoppas hon blir pigg igen snart!augusti 31, 2016 – 9:22 f m

Violen på Brandholmen - Hoppas hon snart blir sitt gamla jag och att energin återkommer! Morfin är ett bra smärtstillande preparat men ger också biverkningar.augusti 31, 2016 – 10:16 f m

Mias Mix - Jobbigt när ens djur mår dåligt. Hoppas hon kryar på sig fort!augusti 31, 2016 – 3:00 e m

Paula - Så tråkigt med en sjuk kisse. Det påminner lite om när min Torsten blev magrare o magrare och vägrade äta. Till sist åkte vi till veterinären och det visade sig att han hade en tandlossningssjukdom som jag aldrig hört talas om men som är vanligt förekommande. Tre tänder fick dras ut, de var alldeles förstörda. Inte konstigt att han hade ont o inte kunde äta. Det tog rätt lång tid innan han blev sig själv igen. Men din kisse blir också bra så småningom. Vi reagerar alla olika och det var förstås extra olyckligt när det inte var van personal på plats!
Ge en puss på nosen från oss i pörtetseptember 3, 2016 – 7:11 e m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*