En blåklocketur!

Idag tog jag bilen för att åka till ett ställe och fotografera blåklockor! Det första jag ser när jag kommer dit är att skogen mittemot är full av Vildsvin. Det var en mamma med ett tiotal barn men mamman stack så fort jag kom i närheten! Barnen hade inte lika stort vett så jag hann ur bilen och fånga deras flykt!

Lite läskigt att gå ur bilen men jag tänkte att de är nog så rädda så de kommer inte tillbaka. Så jag tog min kamera och gav mig ut på kalhygget där jag sett Blåklockorna! Jag är inte jätteförtjust i blått men jag gillar formen på Blåklockan…men jag fastnade ändå mest för gräset!
Gräs är ofantligt vackert och ger så härliga mönster i oskärpan…

Jag fick sällskap av massor djur…insekter kanske det heter..(mest myggor så jag kommer väl ha kliångest i natt…) men en och annan vacker insekt också!

En liten fjäril satt bland grässtråna och väntade på att bli förevigad!

När jag satt där i gräset och fotograferade min fjäril så drog sig plötsligt blicken till en fantastiskt vacker varelse! Sländor är något jag sett många bilder av men själv inte lyckats så glad blev jag!

Det var en mysig kväll därute i gräset…även ifall jag inte helt slappnade av av rädsla för att helt plötsligt sitta mitt i en vildsvinsflock! Men inget sådant hände så jag vågar mig nog ut igen! Eftersom mitt mål för kvällen var Blåklockor på bild så avslutar jag denna bildserie med just en sådan..men eftersom jag tröttnade på just blått och klockor idag och fastnade för gräs så gjorde jag på mitt sätt! ;O)

Jag önskar alla som hälsar på i min blogg en underbar fredag!! Ta hand om varandra därute!!

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Ninni - Vilka härliga bilder! Och vad roligt att få se vildsvin! Och hinna få bilder på dem dessutom. Alla bilder är vackra men bilderna på grässtråna är mina favoriter…speciellt bild nummer två.
Hoppas du får en skön helg! Kram Ninnijuni 27, 2008 – 2:34 f m

pudelflicka - Vilka helt underbara bilder du har tagit på din utflykt. Häftigt med vildsvin. I går såg jag en mink vid vattnet som sprang runt med sina små ungar i munnen men jag hade inte med mig kameran.
Kram Hedvigjuni 27, 2008 – 6:42 f m

Jupp - Jättefint! Älskar oxå gräs i alla dess former! Tur att jag inte är gräsallergiker!

Ha en underbar dag!juni 27, 2008 – 6:50 f m

Karin - Hej Anneli! Kul att du tittade in hos mig! Vad fina bilder du har tagit! Gillar särskilt den på sländan.juni 27, 2008 – 6:53 f m

Ulla - Underbara bilder! Gräs är verkligen jättevackert och gör sig bra på bild, speciellt om de blir som dina :)Och fjärilsbilden och sländan, så fina! Jag har inte fotograferat en enda fjäril ännu. Det finns så lite blommor, de torkade nästan bort då när det var så torrt.
Och vildsvin ja, de är väl inte att leka med om man kommer för nära dem.

Och så ska jag svara på din fråga om Rallarros. Om man läser om den i Den virtuella floran, så har den många namn men ”Mjölkört” verkar vara det riktiga. Men även brudfackla, duntrav, rävrumpa m.fl namn står där.
Och jag önskar dig också en skön helg!
Kram Ullajuni 27, 2008 – 7:14 f m

Ritha - Fiiiina bilder. Som vanligt alltså!! =)
Hur gör du för att få suddet bakom??
En skön fredag till dig med!!!juni 27, 2008 – 7:53 f m

Zoey - Underbara bilder, speciellt den med trollsländan blev jag förtjust i. Det är länge sedan jag såg en sådan live nu…juni 27, 2008 – 8:18 f m

Camilla - Så vackra bilder! Förstår att du var lite rädd för att vildsvinen skulle komma tillbaka, de är inte att leka med har jag hört. Kul att du lyckades fånga trollsländan så bra.
Ha det bra
Camillajuni 27, 2008 – 8:23 f m

Evelyn, i hemmet - Underbara slända!juni 27, 2008 – 12:55 e m

Mathilda - Jättefina bilder 😀
Mina favoriter är nog dem på gräset 😀juni 27, 2008 – 2:58 e m

Anita - Men Anneli! Vilka bilder du bjuder på från din utflykt. Jag är som oftast stum av beundran när jag tittar in till dig. Sländan är ju otroligt vackert fångad. Och gräsbilderna … wow! Det är magiskt det som kommer ut ur din kamera när du är på fotopromenad.

Ha en riktigt skön helg!

Kram Anitajuni 28, 2008 – 5:58 f m

Malin H - Men vilka härliga bilder! Jag gillar speciellt rumpbilden på vildsvinen ;)) Fantastiskt fina bilder Anneli!

Ha en fin lördag!!

//Mjuni 28, 2008 – 11:41 f m

Anneli - Tack för alla underbara kommentarer!! De värmer oändligt mycket!!

Pudelflicka: Vilken miss med minkarna men så är det ofta. Man ska aldrig gå utan kamera…eller ALLA objektiv som man har…det har jag lärt mig! :O)

Jupp: Ja, verkligen…tänk om man vore gräsallergiker när de fantastiska stråna kan bli så vackra!

Ulla: Ja…äntligen..visst är det Mjölkört jag letar efter! Tack för det!

Ritha: Suddet beror på skärpedjupet i bilderna. Ett bra macroobjektiv är ett tips för att få fint sudd!

Jag blir alldeles rörd av era snälla ord! Det är också roligt när ni berättar vilka som är era favoriter!!

Jag önskar er alla en underbar helg!!

KRAAM!!juni 28, 2008 – 1:13 e m

Kattis - Det är så fantastiska bilder att du tar andan ur mig gång på gång. Herregud alltså… :)juni 29, 2008 – 12:00 f m

Anneli - Kattis: Du är för gullig!!

KRAM till dig!!juni 29, 2008 – 11:03 e m

Haydee - Härliga bilder! Inte bara i det här inlägget utan i alla som jag hittills hunnit se! Jag tittar vidare… :)juni 30, 2008 – 8:58 f m

Anneli - Haydee: Välkommen hit! Vad kul att du gillar mina bilder!!

KRam!juli 1, 2008 – 11:23 f m

Mattias Wirf - Jag cyklade in i en vidlsvinsfamilj senaste jag var ute… lite skumt. Men de stack också.juli 3, 2008 – 7:24 f m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*