Julkalender: Lucka 11

Jag har haft ett par vackra nystan här hemma. Tanken har varit att jag skulle fotografera dem på ett eller annat sätt så de har legat på rumsbordet och bara irriterat! Som om de, om de hade kunnat, skulle ha hånat mig för att inte ha gjort något av dem och med dem än. Men så i kväll tog jag tag i det och skapade bilder. Jag förknippar nystan med jul och små arbetande möss och framför mig ser jag den lilla armen som trär tråd på nålen med hela armen genom öglan. Jag hör Askungens suck och jag ser det överväldigande strålande ljusskenet när de öppnar garderoben och visar den magiskt vackra klänningen! Tänk att Disney är bland det viktigaste på julafton och har så djup tradition. Det spelar ingen roll att vi inte längre sätter oss ner och tittar på programmet minutiöst…man kan ändå alla scener utantill. Tvn ska vara på och Disney ska gå…och vissa bitar av det ska kommenteras. Som när Långben och Musse Pigg sitter och äter majskolvar och det låter som en gammaldags skrivmaskin som smattrar.

Vi ska sy och vi ska klippa,
vi ska göra, ska vi tippa
För den stora galakvällen
Så ska vi sy modellen,

Sätt igång nu, skynda, ila
vi har inte tid att vila,
klänningen den ska vi klara,
ja, vänta lite bara.

En dröm ger åt tanken vingar
Den blir verklig då
I drömmen du allt betvingar
Och allt du vill ha kan du få

Och om du på lyckan väntar
Så kan du finna den en gång
Fast om ditt hjärta kanske gråter
så kommer drömmen åter
Och kärleken vaknar en gång

Torsdagstema

——————————————————————————————————————
Besök gärna: Käringfällans julkalender!

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Ulla Laiho - Så vackra bilderna är!

Ja, man kan filmerna utantill men tittar ändå. Jag kan tänka mig att dagens småttingar inte har en aning om, hur en gammaldags skrivmaskin låter eller hur den ser ut.december 11, 2014 – 7:37 f m

Hanna - Bara du kan fånga ett par nystan på det här sättet. Mycket fint med speglingen och bokeh-effekten. Ja vem tittar inte på Kalle Anka och hans vänner… fast jag brukar somna någonstans mitt i, har nog inte sett ett helt avsnitt på många år 😉december 11, 2014 – 1:24 e m

Violen på Brandholmen - Så vackra bilder du har gjort av två trådnystan! Kul att du associerar till Askungen, ger en extra dimension till dina bilder.
(Angående spamskyddet kan jag inte svara men jag tror att det är Blogger som har aktiverat det. Har inte haft tid att kolla ännu. Jag är också irriterad på det!)
Ha en skön kväll!december 11, 2014 – 3:54 e m

Anemonen - Vilken vacker bild och många är dina fina bilder i kalendern.Själv har jag inte hunnit med så många bilder pga att jag inte kan sitta vid datorn någon längre stund. Jag njuter av dina. Ha en fin afton.december 11, 2014 – 8:10 e m

Villroses hage - Fint!december 11, 2014 – 8:24 e m

Marit Johansson - Jag blir helt varm av ditt inlägg, jättevackra bilder!december 11, 2014 – 11:24 e m

Freja - Vilka vackra nystan, som smycken! Det är evigheter sen jag såg Disney på julafton, men visst sitter många av replikerna som berg i huvudet!december 12, 2014 – 7:24 e m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*