Min ässkade Tufsen med de blåaste ögonen!

Min ässkade Tufsen har varit sjuk! Vi hade en sjukt varm vecka i juli och Tufsen klarade inte av värmen så hon mådde jättedåligt! Jag försökte hjälpa henne så gott det går men det är svårt att göra något åt när det blir så där äckligt skitvarmt. Det går liksom inte komma undan! Efter det fick hon jätteont och vi sökte och då visade det sig att hon fått förhöjda njur- och levervärden (hennes värden tidigare har alltid varit bra så det kom som en chock! Men som sagt, hon hade jätteont så veterinären tyckte att hon skulle ta ett urinprov också. Det är verkligen inte lätt att göra det på en katt men till slut lyckades vi och det visade att hon hade en kraftig urinvägsinfektion. Hon fick medicin som gick bra att ge henne i fyra dagar. Förmodligen kände hon att hon behövde hjälp och lät mig ge tabletterna men efter det bara störtvägrade hon! Bara att ringa in till veterinären och fråga om en bättre lösning och nu i fyra dagar har hon åkt in varje dag för att få en spruta med antibiotika i stället. Det har gått jättebra och hon mår absolut bättre! Vi har firat i två dagar med att vara ute och njuta i det vackra vädret! Nu hoppas jag det dröjer åtminstone ett par veckor innan hon ska till veterinär för återkontroll men då ska minsann ett urinprov tas med igen….

Hon är min absolut bästa vän och min stora kärlek och jag vill henne allt gott här i livet och det är så svårt att jag kan inte kan berätta för henne vad som händer och vad som behövs göras för att hon ska må bättre. Här är bilder från dagen ute på landet! Visst är hon ljuvlig min ässkling?!

Tufsen heter egentligen S*Possum’s Regina och är en blåmaskad Helig Birma. Uppfödare Gullvi Sandin, Stockholm!

Onsdagstema

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/67/134967/alafoto.se/public_html/blogg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Marie i Skrifvarstugan - Vilken underbar och vacker kisse du har och det är verkligen inte lätt när ens käraste husdjur mår dåligt. De förstår inte sitt bästa vid medicinering tyvärr men skönt att du kunde få hjälp med sprutor istället för kissen.
Helt underbara foton du tagit på ditt älsklingsdjur.augusti 5, 2015 – 2:39 f m

Malys Krok - Tenkte det nok! Den pusen går det jo ikke an å ikke forelske seg i! Superskjønn er den! har ikke sett en så vakker katt!
-Margit-augusti 5, 2015 – 6:50 f m

Mormor - Lett å falle for.
Ha en deilig dag.

http://www.starbear.no/mormor/2015/08/05/forelsket/augusti 5, 2015 – 10:01 f m

Anemonen - När ens käraste fyrfota blir sjuk så är man liten. Det där med uvi hade vår katt också ofta och det visste vi precis hur han blev då. Stackaren pälsen var konstig och svettig. Vacker är hon och hoppas hon har kryat på sig ordentligt nu.augusti 5, 2015 – 1:10 e m

Anni - Oj, vilken oro du måste känna, även om det är så mycket bättre nu!
Hoppas verkligen att allt går bra, för den där skönheten är värd att må prima hos dig.
Och att bilderna är gudomliga, ja det behöver jag knappt skriva …augusti 5, 2015 – 8:01 e m

Lissen - Vilken härlig färg på ögonen din Tufsen har. Med dina fina bilder så framhävs dom extra.

Ha en trevlig veckaaugusti 5, 2015 – 9:09 e m

Marit Johansson - Det är så hemskt när husdjuren är sjuka, skönt ändå att ni fått hjälp och att det går att åka in och ta sprutan. Inte lätt att få i en som matvägrar medicin…augusti 7, 2015 – 8:44 f m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*