Julkalender: Lucka krukisar

Idag tänkte jag visa mina fina växter som jag är väldigt stolt över! Först, för att det trots allt är min julkalender börjar jag med min fina Amaryllis som står på köksbordet och lyser upp tillvaron! Visst är den fin? Fyra klockor och en knopp till på väg!

Sedan måste jag få visa min vackra Clivia. Det är ganska ovanligt med randiga (varigerade) Clivior och i våras köpte jag frö som jag sådde och en klarade sig och blev såhär fin! Denna är jag mycket rädd om!!

Sedan måste jag också få visa en knopp. Jag köpte några hoyor i våras också och en av dem kommer redan med en knopp! Denna pedunkel (som det kallas) har funnit säkert i över två månader men först nu börjar själva knopparna komma. Jag bara längtar efter att den ska slå ut! Det är av de vackraste hoyor som finns: Hoya praetorii. Håll tummar och tassar för att den håller hela vägen. Då lovar jag att fotografera och visa upp den!:)

Sist men inte minst, är detta min fina Mangoplanta. Jag har under året sått massor av frö och jag tycker det är roligt att hitta exotiska frukter och sedan sätta fröna/kärnorna för att se hur det utvecklar sig till en fin växt. Denna är jättefin! Jag har också Avokado, Litchi, Stjärnfrukt, Cherimoya, Papaya, Granatäpple, Pepino och självklart Passionsfrukt! Har ni aldrig testat så gör det! Det är verkligen roligt att se hur det växer och om det överhuvud taget kommer upp!:)

Torsdagstema

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Annette - Så vackra växter! Och så roligt att sätta egna fröer och se om de kommer upp. Jag brukade sätta ned fröer från frukter när jag var yngre, men det brukade inte lyckas särskilt bra. Kanske dags att göra ett nytt försök :)december 15, 2016 – 12:38 e m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*