Hoya obscura

En av mina favorithoyor har alltid varit Hoya obscura men jag har haft flera under många år och jag har inte fått dem att växa, än mindre att blomma. Jag har varit så nära att ge upp. Haft flera olika sorter och en efter en av dem har de dött. Jag har haft en som ska vara ljus och en som ska vara mörkt rosa. Den mörka har dött och den ljusa hänger på sin sista tråd! Jag har också haft ett par gula som tydligen har varit dubbletter. Den ena av dem är ful och tråkig och vägrar växa men dör heller inte. Den andra har växt och är så vacker och har blommat för första gången i år! Den har så otroligt ullgulliga bollar till blommor där kronbladen rullar sig bakåt. Klasen är jättestor med många blommor i och doften är ljuvlig. Bladen är fantastiska. Nu när den har blommat en gång kommer den med ytterligare två pedunklar med knoppar till och dessutom har den kommit med nya knoppar på den gamla pedunkeln. Och som ni ser är det den ljuvligaste gula färg man kan tänka sig! Jag älskar denna hoya!

Ett problem dock, är att den står på diskbänken och nu växer den rakt ut över diskhon så det är svårt att diska hemma hos mig. Den måste helt enkelt flyttas och jag hoppas verkligen att den klarar den flytten och fortsätter må bra. Håll tummarna!

Logga

43. Den här är jag nöjd med
(bild 53 av 180)

Veckans ord – rulla

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Stare Ström - Så fin! Den varianten på porslinsblomma har jag aldrig sett!april 27, 2021 – 5:17 e m

KajsaLisa - Jättehäftig blomma, har aldrig hört talas om den, vacker även underifrån. Du får skaffa diskmaskin så har du plats för flera.april 28, 2021 – 11:38 e m

Åke - Så vackra närbilder :)maj 2, 2021 – 11:22 f m

Ditte - Vilken spännande blomma! Porslinsblommor har jag sett men inte denna variant. Håller tummarna för att att den kommer att trivas på sin nya plats.maj 2, 2021 – 1:46 e m

Claes Petterson - Fantastisk blomma.maj 6, 2021 – 4:09 e m

Helena - Så fina! :)maj 8, 2021 – 8:46 f m

Åsa - Fantastisk blomma! Så läckert med närbilderna som visar varje detalj. Lycka till med att flytta den.maj 10, 2021 – 1:36 e m

Enlundabosbetraktelser - vilken speciell och annorlunda växt. Läckertjuni 14, 2021 – 9:15 e m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*