Julkalender: Lucka 1

Tänk att det redan är första advent idag!! Och det till trots att vi har flera dagar kvar i november! Och ingen snö! Men blåsigt som attans så alla fina juldekorationer som staden satt upp är i rejäl gungning. Granarna står snett, de som orkar stå över huvud taget. Men i fönstren lyser det så vackert av adventstjärnor och ljusstakar i alla möjliga och omöjliga former! Det är en vacker tid vi går till mötes nu och idag, när första ljuset brinner i många adventsljusstakar tar vi första steget mot den fridefulla julen! En jul som i år inte ska bestå av stress, galna inköp, släktingbråk och ångest. Nej, i år kan vi väl göra ett undantag och bara njuta! Strunta i lite damm i hörnen, tänka goda tankar om varandra och sprida värme och kärlek! Vara inneslutande och låta varje människa få ett vänligt leende.

Jag ska i år göra min traditionella julkalender som består av en bild varje dag fram till julafton, precis som en vanlig julkalender fungerar. Vill någon hänga på och göra samma sak så absolut! Säg bara till med en kommentar i min blogg så skriver jag upp er adress och länkar till er så andra hittar till er! Jag gör detta för att få känna julstämning och glädje och boosta min kreativtitet som är lite låg just nu! Det är inte meningen att det ska vara stora krav och vill du vara med men känner att det kanske blir för övermäktigt så är mitt råd att börja utan att ha krav att fullfölja det! Det är bara för att det ska vara roligt! Och inte behöver det vara jultema på alla bilder heller! Eller nya bilder för den delen! Det viktiga är att ha roligt och att delta! :O) Och vill ni inte delta får ni gärna kika in och peppa mig! Får se om jag kan få fram några trevliga bilder! Här kommer i alla fall första bilden!

Ha en skön första adventsvecka! 

julkalender1

Helgbilden

Till toppen 
 Kontakta mig gärna!

Beppan - Härligt med den formen av jul du beskriver. Utan stress och köphets. Önskar att alla kunde tänka så.
Din julkalender skulle jag gärna haka på, men vet att det blir lite knepigt att genomföra. Inte alltid och överallt det finns tillgång till internet….
Kikar in hos dig och njuter av dina fina bilder istället.november 28, 2016 – 6:50 f m

Helen - Du har skrivit kloka ord som jag verkligen ska försöka ta till mig, speciellt det där med stress. Julen blir bra även om huset inte är städat inifrån och ut så jag ska göra mitt bästa för att inte stressa ihjäl mig inför julen i år.

Det låter väldigt intressant med din julkalender men jag måste fundera lite innan jag bestämmer mig för att delta eller ej. Lite risk att det för mig blir ett stressmoment :). Din första bild är väldigt trolsk och magisk och ger mig en känsla av julefrid.november 28, 2016 – 7:41 f m

cissi - Alla månader borde vara såsom du önskar att tiden fram till jul ska vara. :)november 28, 2016 – 7:55 f m

Åke - Den bilden såg fridfull ut :) Ett fönster där man kan tyda frid och lugn. Man ska ha roligt bakom en kamera, det ska vara glädje att foto :) Sedan det här med stress inför julen ska man glömma… Jag ska berätta en sak som hände för ett par år sedan så här strax före jul: En bekant lade ut på ansiktsboken och undrade varför det inte luktade nybakade pepparkakor och julstädat hemma hos dem? Jag ställde en enkel fråga: Tror du att alla har det som de beskriver, julstädat och nybakad lukt? Vet du vad svaret blev? Tack Åke! Jag kan hänga på dig och kanske försöka peppa dig 😉 Återkommer, jag lånar några av dina ord och sprider budskapet :)november 28, 2016 – 8:59 f m

Anni - Tänk att just i år är adventstiden den längsta den kan vara. Lucia ligger efter tredje advent! och nästa år, ja då är den det kortaste den kan när julafton är på fjärde advent. Även om julafton alltid är den 24 så påverkas julstressen/friden så mycket av hur lång adventstiden är – i alla fall för mig.
Så ambitiös du är som fotograferar en kalender, men det låter bra om du får igång din inspiration och lust igen!

Att jag ofta fyller mina helger med socialt umgänge kan ju i viss del bero på att jag oftast jobbar ensam hemma på vardagarna. Står i butiken fyra-fem dagar i månaden, men resten är ganska ensamma och då styr jag min egen tid. Du kan nog inte ana hur bra jag är på att dagdrömma och inte göra något annat 😉november 28, 2016 – 2:55 e m

Din emailadress visas aldrig för någon annan Fält med stjärna måste fyllas i *

*

*